2012-09-28 / 17:00:00 / Stole My Heart

Stole My Heart - Kapitel 18

Först möter mitt lag, som består av mig och Niall Liam och Zayn. Tyvärr förlorade vi med 46 poäng mindre och fick möta Eleanor och Perrie som förlorat mot Lizzie och Danielle medan båda vinnarlagen mötte varandra. Gång på gång hörde man hur alla lagen slog mot korten när man fått en kvartett. Det lät så roligt mot alla sovsäckar som vi satt på, allt prasslade så där plastigt.

Det slutade i alla fall med att jag och Niall vann mot Eleanor och Perrie som då kom sist. Vi kom 3a, Lizzie och Danielle vann hela duellen och Liam och Zayn kom tvåa.

Det hela slutar med att vi sitter i par. Lizzie lade sig med sitt huvud i min famn, Louis höll om Eleanor, likaså gjorde Zayn och Perrie. Liam sitter och leker med Danielles hår och sen var det Niall. Som satt mellan Louis och Liam i sin ensamhet. Stackarn.

”Hänger någon med och tar ett nattdopp?” Frågar Danielle plötsligt.

Killarna skakar långsamt på huvudet men alla tjejerna hakar på. Vi går snabbt och byter om till bikini, grabbar tag i våra handdukar och beger oss ner mot bryggan som ligger ungefär 100 meter från stugan. Först sätter vi oss bara ner på kanten av bryggan och rör fötterna i vattnet lite lätt. Solen är precis bakom bergen långt där borta och mörkret faller väldigt snabbt. 10 minuter senare ser man inte längre än 10 meter framför sina ögon. Eleanor ställer sig upp lite långsamt. ”Så, ska vi hoppa i eller?”

Sekunden därefter hör man ett plask, och tre till efter det. Sedan ser vi några torra killar uppe på bryggan, fullt upptagna med att skratta.

”Dyk under ytan, simma fram till bryggan och dra ner dom” viskar Danielle till mig och strax var vi alla tjejer under vattenytan beredda på att utföra vår plan. Vi märker hur osäkra killarna blev när de för första gången sen skrattattacken tittar ut över vattnet och inser att vi inte är där de trodde. Snabbt – men tyst – simmar vi precis intill bryggan och tar tag i grabbarnas ben och rycker till. Snart var alla 5 killarna i vattnet, och denna gången var det vi tjejer som skrattade. Tills killarna tog tag i våra ben under vattnet och drog under oss, igen. ”Got ya” viskar Harry i mitt öra sådär hest medan han ger mig en blöt kram. Jag besvarar fnittrandes hans kram och ger honom en snabb puss innan vi drar oss till de andra som redan satt sig på bryggan igen.

”Där fick vi er allt” skrattar Louis mot oss tjejer. ”Klart vi ville vara med och bada” säger Zayn plötsligt. ”Bara vi inte gick ut på för djupt vatten alltså” tillägger han sen.

”Vad sägs om att ta ut en stor filt på gräsmattan, hämtar lite snacks och sedan snackar i några timmar?” hör jag Harry säga jämte mig.

”Låter toppen!” svarar vi alla samtidigt och börjar dra oss mot stugan igen. Det hade blivit ganska kyligt ute så på vägen in virade vi oss alla in oss i handdukar. Snart satt vi alla ute i våra One Pieces på en stor filt och hela mitten av filten täcktes av en och annan skål med olika snacks. Efter ett par timmar drog Louis igång alla sina natthumor skämt, det märktes tydligt att han var trött. Det märkte tydligen Eleanor också, för strax sa hon god natt och gick in. Louis gick strax efter henne.

Niall hade redan somnat, han låg där tyst mellan Liam och Zayn på sin kudde och man kunde nätt och jämnt höra låga susningar.

Jag var nu väldigt trött också, så jag sa god natt, tog in alla skålar och lämnade Liam, Harry, Zayn och Niall ute. Perrie och Danielle hängde med mig in då de också ville lägga sig. Vi bytte om till våra mjukiskläder, det skulle bli lite kyligt om natten så en vanlig pyjamas räcker inte innan vi kryper till kojs.

Jag låg vaken och väntade på Harry så att han kunde lägga sig i sin sovsäck som låg jämte min.

Snart hör vi högljudda skratt utanför, så både jag och Danielle går nyfiket till fönstret och tittar ut. Strax därefter kommer Liam, Zayn och Harry inrusandes, i full fart med att försöka lugna ner sitt skratt, men det funkade inte. Snart kom Niall inrusandes, även han skrattandes. Förgäves försökte han se sur ut men det funkade inte. Hela han var genomblöt. ”Det där var taskigt!” fick han fram sen. ”Vi behövde ju väcka dig i vilket fall” skrattade Liam. Ingen av killarna har lyckats lugna ner sig riktigt.

”Det hade väl kanske räckt med att skaka om mig försiktigt, inte slänga mig i sjön”. Det sista säger han med ett skratt med en underton av lite frustration. ”Nu måste jag ju bli torr igen innan jag kan somna”.  Strax därefter piggnar Louis till och ser helt frågande ut. Ingen svarar utan Niall går till ett av sovrummen för att byta om och Liam, Zayn och Harry går och lägger sig, fortfarande fullt upptagna med att skratta. Danielle och jag står kvar precis i närheten av fönstret där vi ställt oss. Men vi smyger strax fnittrandes tillbaka till våra sovsäckar när vi hör Liams och Harrys viskningar.

Harry omfamnar mig med en varm kram där vi låg i varsin sovsäck och skulle somna. Jag trycker honom ännu närmre mig och kramar honom hårt. Jag känner ögonlocken bli tunga, men innan jag somnar känner jag hur Harry flätar samman sina fingrar med mina, ger mig en lång kyss följt av ett ”God natt” som fick mig att rysa av välbehag.


Feedback?


2012-09-27 / 17:00:00 / Allmänt om bloggen/novellen.

"Schema"

Kapitel 18 – fredag 28/9-12

Kapitel 19 – tisdag 2/10-12

Kapitel 20 – fredag 5/10-12

Kapitel 21 – tisdag 9/10-12

Kapitel 22 – fredag 12/10-12

Kapitel 23 – tisdag 16/10-12

Kapitel 24 (Sista kapitlet!) – fredag 19/10-12


Såhär ser "schemat" ut för novellens sista kapitel. Den är nu färdigskriven och kommer bli publicerad med jämna mellanrum som ni ser ovan.

Hoppas ni gillat novellen hittils och hoppas ni läser de sista kapitlena!

Kram, Ebba ♥

 


2012-09-15 / 16:00:00 / Stole My Heart

Stole My Heart - Kapitel 17

När alla presenter var öppnade, all mat var slut, och alla de senare gästerna gått hem var det bara jag, Louis, Harry, Eleanor, Liam, Danielle, Zayn, Perrie och Niall kvar. Och självklart min mamma och pappa. Men snart skulle de också åka. De stod nu redo i hallen med resväskorna i handen. ”Louis, Lizzie..?” nästan viskar mamma åt oss i dörröppningen så att vi ska komma. De andra förstod ju så de stannade kvar. Jag kramar om dom båda två innan de pussar mig och Louis på varsin kind och stiger ut genom dörren som snart stängs igen.

Väl tillbaka i vardagsrummet ställer sig Harry upp; ”så… Vem vill hänga med ut till stugan?”

Alla sprack upp i leenden. När Harry sa att vi skulle åka till stugan häromkvällen förväntade jag mig inte att det skulle vara så snart, och framförallt inte tillsammans med alla andra. Men det gjorde självklart inget för mig, alla är vi bästa vänner, så ett par nätter ute i Styles stuga passar fint som en sommarlovsstart.

Först nu märker jag hur alla tittar på mig och det dröjer inte särskilt länge innan jag förstår varför. Alla visste redan att vi skulle åka nu, alla var redo med packning – utom jag.

”Vad behöver jag ha med mig?” skrattar jag försiktigt innan jag går till förrådet och hämtar min väska för att sedan gå upp och packa ner vad som behövs. Alla hänger med mig upp, aldrig hade jag trott att en packning kunde vara så intressant? Det blev mer som en låtsas TV show så som vi alla skrattade när var och en skulle komma med bra klädförslag. Louis skulle som vanligt skämta. Efter en stund hade jag i alla fall fått ner min OnePiece, ett par mjukisbyxor, shorts, linnen, tröjor, gummistövlar och lite annat nödvändigt att ha i en stuga. Nu var vi alla mer än redo för att par nätter tillsammans. Alla är taggade till tusen, för det brukar bli riktigt roligt när vi alla gör något.

Vi alla såg till att alla fönster och dörrar utåt var låsta och sedan drog vi över till mig där allihopa lämnat sin packning, eller ja, förutom Lizzie. Snart var vi alla inpackade i den stora bilen och resan dit påbörjades. Det kändes som några minuter, eftersom att vi alla satt och skrattade så att vi lät som jag vet inte vad, sälar? En bilresa med Louis är definitivt inte tråkig, det kan jag lova. När mamma väl lämnat in kassarna med mat som hon hade fixat åkte hon iväg, äntligen var det bara vi här. Vi alla bäddade iordning våra sängar på golvet i vardagsrummet. Det finns sovrum här, men det blir så mycket roligare att sova tillsammans på detta sättet. Alla bäddarna låg riktade mot en punkt, och allt bildade en slags cirkel tillsammans.

Vi tog fram den klassiska kortleken och körde en massa lekar. Alla iklädda sina OnePieces.

Niall har på sig sin med USA flaggan, jag har på mig min vita, Louis sin gråa med mönster på, Liam sin blåa, och Zayn sin gröna. Det roliga var att både Lizzie, Eleanor, Danielle och Perrie har på sig någon form av rosa One Piece, vilket somsagt såg väldigt roligt ut.

”Kan vi inte köra en duell med Kotten?” frågar Perrie plötsligt, när vi hade kört klart den femtielfte omgången av bubblan, som förresten alltid är en klassiker.

Louis hade tydligen aldrig hört talas om den leken, med tanke på minen han hade i ansiktet, men vi andra visste klart vad Perrie menade. Bortsett från Louis så var vi 4 killar och 4 tjejer, perfekt för en duell med Kotten.

Medan tjejlagen gick till två andra rum för att bestämma tecken gick jag och Niall iväg för att bestämma vårt . Louis, som inte är med i duellen gick iväg för att hämta lite snacks åt lagen för att sedan se hur leken fungerar.

När tjejerna väl kommer tillbaka och sätter sig en bit ifrån oss utbrister Liam plötsligt: ”It’s on like Donkey Kong!” i en aning stridslysten ton, vilket får alla att brista ut i skratt innan duellen börjar.


"Disclaimer" på produktbilderna på One Piece. OnePiece är bildkällan där.


Kapitel 17! Jag är verkligen jätteledsen för den dåliga uppdateringen. Har inte haft tid eller ork eller inspiration för att skriva det senaste och jag hoppas ni förstår det. Men jag gillar det här kapitlet. Gör ni? :)


2012-09-15 / 12:43:28 / Allmänt om bloggen/novellen.

16.00

Kapitel 17 kommer upp i eftermiddag kl. 16!