2012-08-28 / 16:00:00 / Stole My Heart

Stole My Heart - Kapitel 16

När Lizzie höjer kameran ännu en gång för att ta ett kort springer jag snabbt bort till de andra för att joina dom. Hon gör precis som hennes mor och håller inne knappen hela tiden. Jag måste se jätterolig ut eftersom bilderna fångar mig springandes framför kameran. Skrattandes tar vi varandra om axlarna och ler mot kameran. Sedan går hon bort mot det där elskåpet som är några meter bort och ställer in kamerans inställningar. ”Kom allihopa!” ropar hon med en gest som visar att vi ska ställa sos jämte henne. När alla vi ställt upp oss springer hon snabbt till kameran för att trycka på knappen. 10 sekunder senare blixtrar kameran till, flera gånger. ”Jag bara måste ju ha en bild på alla oss” säger hon när de bländande blixtarna slutat.

En snabbt titt mot arbandsuret säger att vi måste gå nu. Jag och Lizzie ska vara i klassrummet innan vi ska vara i aulan. De andra ska vara i aulan före oss. Väl framme vid skoldörren skiljs vi åt och de andra går vidare mot aulans byggnad. Ettornas korridor är fylld med uppklädda elever, men snart töms den sakta men säkert när eleverna går mot respektive klassrum.

Efter ett litet tal från mentorerna får vi våra betyg i ett kuvert men jag bestämmer mig för att vänta med att öppna. Jag vet ändå redan på ett ungefär vad jag har fått för betyg. Efter det blir det lite kramande innan vi drar oss mot aulan där rektorn ska hålla sitt tal. Med tanke på talet han höll i julas är det väl inget att se fram emot. Tillslut är allt över och alla elever rusar ut ur salen. Äntligen sommarlov! Vi möter upp med de andra som precis haft sitt avslut i deras klassrum och börjar gå mot den avlägsna skolbyggnaden där utspringet ska äga rum. Vi alla ska ju vara med och fira Louis student. På vägen stannar vi för att öppna våra kuvert. Yes! Jag är nöjd. Score! ”Hur gick det för er?” frågar jag de andra. ”Jag är nöjd” svarar Zayn och Niall håller med honom. Liz ser riktigt glad ut, antar att hon fick bra betyg. Likaså Liam, Danielle och Perrie. ”Alla nöjda?” frågar Lizzie och alla nickar till svar innan vi går vidare.

Det är fullt med folk och klasserna börjar strax springa ut. Louis klass är nummer två. Vilket var väl bra det, för det är väldigt mycket ljud så jag hade nog inte orkar stå där bland allt oväsen länge. Skönt att mamma och pappa redan är där längre fram så att de kan ta bilder. Jag vill inte så jämte högtalarna precis. Harry tar min kamera och knäpper lite bilder på oss som står och hejar på Louis, sen tar Liam kameran och knäpper lite bilder på mig och Harry. Sen tar jag kameran från Liam och börjar fotografera Louis som jag ser kommer mot oss tillsammans med mamma och pappa som håller i skylten. ”Grattis Lou!” utropar jag och springer fram för att ge honom en bamsekram. ”Tack syrran”. Som tur var ryckte Harry från mig min kamera och fotograferade detta ögonblicket.

Jag backar lite försiktigt för att låta de andra gratta honom. Snart får vi syn på Eleanor som kommer hitåt. ”Grattis!” säger hon till Louis och ger honom en puss. Sedan beger vi oss alla hem mot vårat hus för att invänta alla gästerna.

Efter ett par timmar, när de flesta släktingarna varit här för att gratta Louis är det bara några kvar. Rättare sagt, så är det våra kompisar som är kvar. Louis har inte öppnat några presenter än, men tog precis upp det lilla nätta, bekanta paketet och öppnade det. Jag sätter mig på stolen jämte honom medan han skådar det lilla armbandet och spricker upp i ett leende. Han tittar på mig med varma ögon innan han skådar graveringen lite nogrannare. ”Jag älskar dig Louis – Lizzie” läser han innan han tittar upp mig igen. Jag tar armbandet ur hand grepp och sätter det kring hans handled. Sedan drar han in mig i en lång kram. ”Jag älskar dig med Lizzie”.


Kapitel 16! Förlåt för dålig update ännu en gång. Nu har skolan börjat dessutom. Har mycket att göra.

Vad tycker ni om kapitlet?


2012-08-27 / 19:35:15 / Allmänt om bloggen/novellen.

Imorgon!

Kapitel 16 kommer upp imorgon, och passande nog klockan 16.00!
Tänkte att många har slutat skolan då, så det passar bra.
Superledsen för dålig uppdatering! Lär inte bli bättre nu, delvis känner jag mig totalt oinspirerad att skriva, + att skolan börjat och nu har jag massor att göra eftersom jag börjat 9:an.
Hoppas alla läsare mår bra iallafall, och ge gärna respons på morgondagens kapitel!

2012-08-16 / 15:00:00 / Stole My Heart

Stole My Heart - Kapitel 15

Så fort jag stängt dörren springer jag upp till rummet igen. Jag har redan planerat alla kläder inför imorgon så nu är det dags att hänga fram det inför imorgon. Jag har köpt en fin (dock inte för fin) ljusrosa klänning där kjolen faller i ett jättefint tunt svall. Till det har jag ett par ett par vita nätta sandaler. Håret hade jag tänkt sätta upp i en sned fiskbensfläta och sminket skulle vara så naturligt som bara möjligt.

Medan jag tar ut sandalerna för att ställa dom framför spegeln knackar det på sovrumsdörren. Strax därefter kikar mamma in.

”Är det dina skolavslutningskläder?” är det första som for ur henne och jag nickar till svar när hon ställer sig jämte mig.

”Du kommer bli jättevacker” säger hon sen med ett stort leende och pussar mig på pannan. ”Egentligen så kom jag upp hit för att säga till dig att maten är klar”.

När middagen var över och klockan slagit 23 känner jag hur ögonlocken blir jättetunga. Jag byter snabbt om till pyjamas och lägger mig i sängen och somnar.

Plötsligt ljuder det där hemska alarmet i hela rummet. Blir lika rädd varje gång. Nu är jag i alla fall vaken. Klarvaken. Klockan är halv 7, alltså har jag två timmar att göra mig iordning. Innan jag går ner för att äta hoppar jag in i en lång varm dusch.

Jag skulle precis avsluta den 40 minuter långa duschen när jag hör att min telefon ringer. Det var inte bara vilket signal som helst, utan den som Harry hade ställt in på sin kontakt. Good Lovin’ heter låten. ”I got the fever, yeah, and you got the cure (got the cure!), hey come on and say yeah, yeah, yeah, yeah, yeah…….”.

Snabbt som blixten är jag ute ur duschen och inne i mitt rum med en handduk om min våta kropp.

”God morgon!” svarar jag när jag tryckt på den gröna luren.

”God morgon på dig med!” svarar han med en sömnig ton.

”Trött?” frågar jag efter att ha hört en tyst gäspning som ändå lät tillräckligt högt för att jag skulle höra den.

”En aning kanske” skrattar han tillbaka. ”I alla fall, jag ringer bara för att fråga vilken tid det var vi skulle mötas. Niall smsade nyss och undrade om vi hade lust att möta upp honom och Liam. Han skulle kolla med Zayn också”.

”Halv 9 tror jag det var. Självklart kan vi möta upp dom med. Skicka ett sms sen när du vet var vi ska möta dom bara.  Jag ska bara kolla med Louis hur det blir med honom. Jag tror inte han kan hänga på eftersom de ska mötas inför utspringet., häng kvar lite bara” säger jag medan jag går ut i hallen och bort till Louis dörr och knackar lätt. ”Louis? Går du med oss till skolan eller ska du vara i skolan senare?”. ”Senare” svarar han kort. Det märktes tydligt att jag råkat väcka honom. ”Okej, förlåt att jag väckte dig! Ses sen!”.

”Han går inte med oss” säger jag till Harry på vägen tillbaka till mitt rum.

”Haha okej. Men ja, jag sms:ar sen när jag hört från Niall. Puss!”

”Puss” säger jag innan jag trycker på den röda luren. Först nu märker jag den stora vattenpölen på golvet. Jag hann inte sätta upp håret i en handduk innan.

Efter att ha satt upp håret i en handduk, smörjt in mig själv med lite bodybutter och tagit parfym går jag ner i morgonrock för att äta lite frukost. Ingen annan är vaken än så jag äter i min ensamhet.

När jag äntligen fått i mig en sega mackan efter ca 20 minuters ätande (jag har aldrig tyckt om att äta på morgonen) är det dags att göra mig iordning.

Jag tittar mig i helfigursspegeln och nickar belåtet. Jag såg faktiskt bra ut. Om man får säga så om sig själv. Det hade tagit mig ca 40 minuter att göra mig iordning, och nu kommer Harry om 10 minuter. Sedan skulle vi möta Niall, Zayn, Perrie, Danielle och Liam på den lilla omvägen till skolan. Jag tar fram min lilla vita väska och lägger ner mobilen där i. På vägen ut från rummet plockar jag med mig kameran. Mamma ska få ta en bild på mig och Harry innan vi går och sen vill jag ta kort på alla oss i vårt lilla kompisgäng. Jag kommer ner lagom för att se alla andra äta frukost.

”Vad vacker du är humlan!” utbrister pappa och kommer fram för att ge mig en kram. Mamma gjorde likadant hon med. Den bekanta ringklockan höll på att avbryta men pappa öppnar så mamma kramar om mig ännu hårdare innan hon tar kameran från mitt grepp. ”Hej Harry! Vad stilig du är” utropar mamma samtidigt som jag vänder mig om. Där står Harry med hakan i golvet. Jag kan inte annat än att hålla med mamma. Han var verkligen stilig i sin kostym. ”Du är verkligen stilig Harry” säger jag efter mamma. Han harklar sig lite generat. ”Förlåt. Tackar, men men jag måste säga att du Lizzie är jättevacker”. Jag skuttar bort till honom i dörröppningen och kramar om honom och ger honom en lätt puss.

*klick*. Jag kan inte låta bli att skratta lite när jag inser vad det var som gjorde ifrån sig det klickande ljudet. Det var mamma med kameran. ”Ställ er jämte varandra nu så får jag ta en fin bild på er”. *klick*.

Efter ganska många bilder (mamma håller alltid inne knappen så att kameran inte missar ett ögonblick) tar jag kameran ur mammas grepp och pussar både mamma och pappa hejdå och går sedan ut genom ytterdörren med Harrys arm om min midja. 5 minuter senare ser vi 3 uppklädda killar och två otroligt fina tjejer borta vid bänken där vi alltid mötte upp de andra. Zayn som är klädd i grå kostym håller handen runt Perries midja som omslöts av en vit långtunika. Niall är klädd i grå tröja till vita byxor, Liam, klädd i vit skjorta, svart väst och svarta byxor håller hand med Danielle som bär en otroligt fin svart klänning. Alla är riktigt stiliga. Jag höjer kameran på vägen till dom och knäpper av en bild. Sekunden fotot togs hade alla gjort de roligaste minerna de kunde komma på. Det är mina vänner det.


Femtonde kapitlet uppe!

Detta är sista kapitlet på ett tag (iallafall en vecka eller så) då skolan börjar på tisdag och jag har massa inplanerat innan dess. Ni får gärna komma med mycket respons på de senaste kapitlena så att jag vet vad som är bra och inte! Dessutom vore du suuuperschysst om du tipsar om novellen till andra. :)


2012-08-15 / 22:48:17 / Allmänt om bloggen/novellen.

Kika in här imorgon...

.. klockan 15.00 för kapitel 15! Förlåt för dålig uppdatering!
Har massor inplanerat innan skolstarten och lite så. Novellen kan inte prioriteras lika högt.
Men somsagt, klicka in här imorgon!

2012-08-10 / 19:00:00 / Stole My Heart

Stole My Heart - Kapitel 14

Väl hemma hos mig visar jag snabbt Louis present för mamma och pappa. De båda nickade gillande. ”Louis kommer älska det gumman” säger mamma och ler mot mig. När hon inte slutar le kan jag inte låta bli att fråga, ”varför ler du sådär mot mig?”. Det såg seriöst lite konstigt ut när hon log sådär superglatt åt mig. Det enda hon gjorde var att nicka mot min hand, utan att sluta le. ”Åh” mumlar jag sen när jag såg vad det var hon log åt. ”Jag fick den av Harry” säger jag med ett leende som troligen strålade så lycklig han gjorde mig. Min blick vandrade från ringen till Harry som nu tog ett steg närmre mig och lade sin hand om min midja. ”Den är jättevacker Harry” säger mamma till honom. Jag bara smälter när jag hör hans svar. ”Bara det vackraste åt min tjej”. Jag känner hur hans läppar kommer närmre mitt ansikte och innan jag vet ordet av planterar han en kyss på min kind.

”Berätta nu! Du vet hur förväntansfull och glad jag blir när det är en överraskning på gång” skrattar jag samtidigt som jag slänger mig ner i sängen när vi sprungit upp till mitt rum. Fortfarande fylld av glädje över den lilla ”scenen” nere i köket där mitt hjärta smälte en aning.

”Okej..” börjar han samtidigt som även han skrattar och sätter sig i min säng han med.

”Eftersom att dina föräldrar inte ska vara hemma på ett tag nu när sommarlovet börjar, så tänkte jag typ att vi kunde åka ut till min familjs stuga i några nätter. Båda dina föräldrar vet om det, liksom min mamma. De alla tycker det är en rolig idé för oss”. ”Det kan jag verkligen hålla med om” svarar jag och kryper närmre honom. Nu låg vi båda i min säng åt olika håll med huvudena som möttes i mitten. Med en snabb kyss svarar han sedan, ”det var precis vad jag hoppades att du skulle tycka”. Med det sagt lade vi oss jämte varandra och bara var. Med mitt huvud på hans bröstkorg låg vi där och snackade ett tag tills ögonlocken stängdes helt och vi båda bara somnade.


Ingen av oss hade märkt att vi somnat förrän vi vaknade igen. Bästa tuppluren ever kändes det som, jag tror man sover mycket bättre jämte ens kärlek faktiskt.

”Vill du stanna över natten eller ska vi ses imorgon innan skolavslutningen?”. Lizzie sitter nu i skräddarställning jämte mig på sängen. ”Helst vill jag inte att du stannar” flinar hon sen.

”Va?” utbrister jag men kom på mig själv med att vara alldeles för trött för att höra sarkasmen i det hon nyss sagt.

”Alltså jo, jag vill, men ändå inte” skrattar hon sen. ”Jag vill göra mig fin och överraska dig till skolavslutningen”.

”Det låter vettigt” säger jag sen, betydligt piggare. ”Eller så kan jag bara gå nu om du nu inte vill ha mig här” säger jag med väldigt mycket sarkasm och reser mig upp och försöker hålla ett pokerface.

”Harry!” skrattar hon och snart står hon bakom mig. Jag vänder mig snabbt om och ger henne en lång kram. ”Jag vill ju se så bra ut som möjligt imorgon. För din skull” tillägger hon sen.

”Det ser jag fram emot” Ler jag. ”Vi ses imorgon bitti, säg, klockan halv 9? Blir det bra?”

”Perfekt”  svarar hon med en kyss innan hon följer med mig ner och säger hejdå.

Mitt ansikte bara lyser när jag går hem sen. Dagen har varit riktigt lyckad. Det värmer att veta att det jag gjorde för henne idag uppskattas. Kan knappt bärga mig för att se hennes skolavslutningskläder. Hon är så otroligt vacker utan att ens försöka, undra hur vacker hon blir när hon anstränger sig.


14 kapitel uppe!
Förlåt för jättedålig uppdatering av novellen den senaste veckan.
Har somsagt mycket att göra innan skolan och sen vill jag skriva mer i förväg dessutom eftersom jag inte kommer hinna sen när skolan börjat.
Feedback?

2012-08-10 / 16:04:21 / Allmänt om bloggen/novellen.

Ikväll

Kapitel 14 kommer upp klockan 19.00 ikväll.

2012-08-06 / 21:33:18 / Allmänt om bloggen/novellen.

Vet inte när nästa kapitel kommer.

Förlåt allihopa för att kapitlena lär dröja ett tag. Har massor att fixa innan skolan börjar om femton dagar!(!!!)
Delvis har jag audition för lokala teater och dans föreningen, och sen ska jag fixa en massa inför skolan.
Vi märker när kapitlena dyker upp. Men tills dess får ni njuta av sommarlovet, och sommaren (om man nu kan kalla detta för sommar..).

2012-08-02 / 12:00:00 / Stole My Heart

Stole My Heart - Kapitel 13

I asken låg den sötaste ringen jag någonsin skådat. Den var i guld och var slät runt hela fingret, och på toppen av ringen är det en evighetssymbol. På ringen står det dessutom ”forever”. Det var en väldigt enkel och stilren ring, men gud vad vacker den var.

”Jag vet att vi bara varit tillsammans i 4 dagar Lizzie, men vi har ju somsagt känt varandra hela livet. Så jag vill ge dig den här löftesringen som betyder att vi kommer vara tillsammans för evigt. Oavsett vad som händer, kommer vi ha varandra. Forever. Jag älskar dig Lizzie”.

Jag bara känner hur tårarna börjar bränna i ögonen igen. Glädjetårar alltså. Åh vad han gör mig lycklig. Jag bara stirrar på ringen i asken som jag håller i. Det är som om jag inte vågar röra den så vacker den är. Harry verkar nästan märka att jag inte ”vågar” eftersom han tar den ur asken och tar fram min högra hand, vilket förresten är väldigt logiskt eftersom vi inte direkt förlovar oss, och sätter på ringen på mitt ringfinger. Den passar perfekt.

Medan jag skådar ringen som nu sitter så perfekt på mitt finger känner jag hur Harrys blick borrar in i mina ögon. Jag tittar på honom med världens leende, kupar mina händer om hans kinder och drar in honom i en lång kyss. ”Jag älskar dig” viskar jag till honom medan jag blundar, fortfarande med kupade händer om hans kinder.

”Lizzie, hur mycket jag än inte vill lämna ögonblicket, får vi inte glömma bort att vi ska till smyckesbutiken”. Great, tänker jag. Perfekt ögonblick och vi måste gå. Typiskt.

Vi packar snabbt ihop våra grejer och beger oss ner mot båten. Det dröjer inte ens 10 minuter innan vi är tillbaka på fastlandet. Och därifrån går vi till Harrys hus för att lämna alla grejer för att sedan bege oss ner längst gatan och till smyckesbutiken.

Den nu välbekanta klockan ringer så fort vi öppnar dörren, och ut till kassan kommer nu butiksbiträdet med ett stort leende på läpparna.

”Jag heter Lizzie Tomlinson, jag ska hämta ut en beställning jag gjort här” säger jag till henne samtidigt som jag besvarar hennes vänliga leende.

”Javisst, självklart. Låt mig hämta det bara”.

Medan hon går till bakrummet för att hämta det jag beställt vänder jag mig mot Harry.

”Jag kan inte tacka dig nog för den här fina ringen, den måste ha kostat mycket!”

”Äsch, tänk inte på det du, du är värd världen och mera.” svarar han leende.

Han skulle just till att ge mig en kyss när vi hör klappandet av klackar i golvet och avbryter.

Butiksbiträdet kommer tillbaka ut till butikslokalen med en lite avlång ask.

”Vill du se det?” frågar hon och jag bara nickar till svar.

När jag får se det spricker ett stort leende fram på mina läppar. Det är exakt som jag ville att det skulle vara. Armbandet är väldigt enkelt, precis som Louis skulle tycka om det. Den är med en grov kedja runt hela handleden, förutom ”på toppen” av det där det är en slät silverplatta, med ”Jag älskar dig Louis, - Lizzie” ingraverat i små stilrena bokstäver.

”Jag tror definitivt att Louis kommer tycka om det här armbandet, det ser som gjort för Louis” säger Harry när vi gått ut ur affären.

”Precis vad jag trodde” svarar jag och skrattar lite lätt. ”Och det är ju gjort speciellt för Louis” tillägger jag sen.

”Just det” skrattar han sen på vägen ut från affären när han insåg hur roligt det lät. ”Har du möjlighet att hänga med mig hem hjärtat? Jag har en till överraskning”

”Du och dina överraskningar!” skrattar jag.

”Eller, det är inte bara min..” fortsätter han sen. ”Har inte din mamma berättat något”

”Nej, bara att hon och pappa åker imorgon kväll till Cardiff för skilsmässan”. Det högg fortfarande till lite i hjärtat när jag tänker på det. Men de gör ju det för att vi allihop ska må bättre.

”Jag berättar hemma hos dig” säger han sen med en glimt i ögat.


Kapitel 13 uppe!

Nästa kapitel vet jag inte när det kommer. De sista veckorna innan skolan börjar nu har jag lite annat att göra. Så jag kan inte prioritera novellen lika mycket. Även om jag vet att novellen uppdaterats jättedåligt över sommaren ändå. Dessutom är jag borta över helgen så då blir det inget då heller.

Men jag lovar, att jag innan skolan börjar ska skriva mer så att jag kan uppdatera även när skolan börjat.

Hoppas ni gillar novellen såhär långt iallafall! Och kommentera mycket så blir jag glad!

Puss ♥